”O persoana trebuie sa priveasca buletinul de vot cu numele lui Macron si sa considere ca va opri extrema-dreapta”, a declarat Hollande in marja summitului european de la Bruxelles.

Anterior, presedintele socialist a spus ca va vota personal pentru candidatul de centru-stanga, dar nu i-a indemnat pe francezi sa voteze intr-un anumit mod.

Francois Hollande este cel care l-a promovat in politica pe Emmanuel Macron, aducandu-l initial drept consilier economic la palatul Elysee, inainte sa-l numeasca la conducerea ministerului Economiei, relateaza News.ro.

De asemenea, presedintele francez a spus ca alegatorii au o responsabilitate fata de Europa si Franta, facand referire la pozitia eurosceptica a lui Marine Le Pen.

”Consecintele vor fi uriase pentru Franta daca isi intoarce spatele la Europa. Alegerea francezilor este o alegere pentru Franta, dar si pentru Uniunea Europeana”, a concluzionat Hollande.

Insa, Macron si-a dat demisia din Guvernul Valls si a incercat sa se indeparteze cat mai mult posibil de administratia Hollande, care s-a dovedit cea mai lipsita de popularitate din istoria recenta a Republicii a V-a.

Sondajele arata o victorie pentru prezidentiabilul de centru-stanga, care ar urma sa obtina intre 59-60% dintre voturi in al doilea tur al cursei pentru palatul Elysee.