Imediat nu erau confirmate persoane ranite sau arestari, insa Politia Autoritatii Aeroportuare a evacuat, ca masura de precautie, cel putin doua terminale pe Aeroportul International John F. Kennedy.

Un purtator de cuvant, Joe Pentangelo, a declarat ca Autoritatea a primit informatii "nefondate" despre focuri de arma.

O oprire la sol a fost in vigoare pana la ora locala 12.30 (7.30, ora Romaniei) din motive de "securitate", a anuntat Administratia Aviatiei Civile (FAA).

La momentul respectiv, seful Diviziei pentru Operatiuni Speciale din cadrul Departamentului Politiei din New York Harry Wedin a anuntat ca toate terminalele au fost "verificate si declarate sigure", scrie News.ro.

"Toate terminalele afectate isi vor relua operatiunile in scurt timp. Nu s-au tras focuri de arma", a adaugat el intr-un mesaj postat pe Twitter.

Autoritatea aeroportuara a anuntat ca o ancheta preliminara a stabilit ca nu s-au tras focuri de arma pe Aeroportul JFK si ca nu a fost ranita vreo persoana.

"Pana in acest moment nu s-au gasit cartuse de arma sau alta proba ca s-au tras focuri de arma", se arata intr-un comunicat.

"Terminalul a fost evacuat ca o masura suplimentara de prudenta. Exista o prezenta substantiala a PAPD, NYPD si LGA la JFK. Ancheta continua", se arata in comunicat.

Wedin a anuntat anterior ca Autoritatea aeroportuara, NYPD si Unitatea Serviciilor de Urgenta verificau terminalele 1 si 8.

Insa pilotul unui avion care astepta sa plece de la Terminalul 2 a anuntat ca politia verifica acest terminal dupa ce a fost evacuat.

La Terminalul 1, un jurnalist AFP se afla printre pasagerii blocati timp de o ora si jumatate la bordul unui avion, pe pista.

Dupa ce au fost debarcate, sute de persoane stateau la coada pentru a trece prin punctele de control ale serviciilor de Imigratie din zona, timp de peste doua ore. Politia era prezenta masiv.

Panica s-a raspandit repede in multime. Politia le-a ordonat calatorilor sa se intinda pe jos, dupa care i-a evacuat in afara pistei, printr-un culoar.

"Jos, la pamant!", strigau politistii. "Misca, misca, misca!".

Politistii le-au interzis calatorilor sa sune sau sa pozeze. Un barbat a fost arestat pentru ca a incercat pozeze aceste scene haotice.

Dupa ce calatorii au ajuns in zona controalelor serviciilor de Imigratie, panica a reizbucnit. Politisti inarmati fugeau de colo pana colo. Unor pasageri li s-a ordonat sa se ascunda in cabinele serviciilor de Imigratie.

Politia nu le-a oferit calatorilor explicatii despre acest incident in domeniul securitatii.

O femeie plangea zgomotos pentru ca si-a pierdut fiul in varsta de noua ani in aceasta agitatie.