"Treizeci si patru de persoane, dintre care cinci barbati, noua femei si 20 de copii au murit incercand sa traverseze desertul", a declarat Ministerul de Interne din Niger.

"Probabil au murit de sete, asa cum se intampla adesea, si au fost gasite langa Assamaka", a declarat o sursa de securitate pentru AFP, referindu-se la un punct de frontiera dintre Niger si Algeria.

Temperaturile din regiune pot ajunge lsi la 42 de grade Celsius, inregistrandu-se adesea furtuni de nisip, relateaza france24.com.

Potrivit ministrului de interne Mohamed Bazoum, citat de Reuters, acestia au decedat in perioada 6-12 iunie, mentionand ca resedintele Mahamadou Issoufou a transmis condoleante familiilor lor.

Doua dintre victime au fost identificate ca fiind cetateni din zona invecinata a Nigeriei, insa nationalitatea celorlalte victime nu este momentan cunoscuta, a adaugat acesta

Organizatia Internationala pentru Migratie estimeaza ca 120.000 de persoane au trecut prin Agadez anul trecut. OIM a specificat ca 37 de migranti au murit in desert anul trecut, scrie BBC.