Remy Pigaglio, care lucra la Cairo din anul 2014, a aterizat pe Aeroportul International din capitala Egiptului pe data de 23 mai si a fost trimis inapoi in noaptea urmatoare, in pofida interventiei ambasadei franceze, se afirma intr-un comunicat al publicatiei La Croix.

Ministerul de Externe si cel al Afacerilor Interne de la Cairo nu au dat curs cererilor de a comenta acest caz. Potrivit unei surse de la aeroprtul din Cairo, jurnalistul francez a fost deportat intrucat o agentie de securitate a informat ca acesta a fost implicat in "actiuni care pun in pericol si ameninta securitatea Egiptului," insa nu a oferit mai multe detalii cu privire la natura acestor actiuni, citat de Reuters online, potrivit MEDIAFAX.

Jean-Marc Ayrault, ministrul francez de Externe a declarat ca: "L-am contactat pe omologul meu egiptean si i-am comunicat ca nu pot ramane indiferent la o situatie care submineaza libertatea presei (...) Regret aceasta decizie a Egiptului."

Pigaglio a declarat, pentru publicatia La Croix, ca nu a fost tratat aspru, insa nu a primit vreo explicatie pentru aceasta masura.

Corespondentii francezi din Cairo au condamnat la unison aceasta actiune, afirmand ca este simptomatica pentru atitudinea autoritatilor egiptene in privinta libertatii de exprimare.