Saptamana trecuta, o comisie britanica a anuntat, ca in urma unei anchete, asasinarea fostului agent KGB Aleksandr Litvinenko, in 2006, a fost probabil aprobata de catre presedintele Vladimir Putin. Anuntul a declansat o serie de tensiuni intre Londra si Moscova, care a clasificat declaratiile comisiei britanice drept "inadmisibile".

Lavrov a acuzat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca ancheta intreprinsa de M.Britanie contine acuzatii nefondate, care nu pot fi probate. De asemenea, ancheta nu ofera raspunsuri la multe intrebari, a denuntat Lavrov, negand implicarea Rusiei in cazul asasinarii fostului agent KGB Litvinenko.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, a avertizat saptamana trecuta ca rezultatele anchetei vor afecta relatiile dintre cele doua state. Litvinenko a decedat la varsta de 43 de ani, la Londra, in 2006, la cateva zile dupa ce a fost otravit cu poloniu-210, o substanta radioactiva extrem de toxica. O ancheta publica referitoare la moartea acestui fost agent KGB, care s-a stabilit in Marea Britanie in 1999, a fost deschisa in ianuarie 2015.

Judecatorul Sir Robert Owen a declarat joia trecuta ca este probabil ca presedintele rus Vladimir Putin sa fi aprobat asasinarea acestuia, in urma unui conflict mai vechi.