[Update]

Cel putin o persoana a murit, iar mai multe cladiri au fost avariate in urma cutremurului care a avut loc marti in larg, in vestul Insulei elene Lefkada, a anuntat politia, relateaza Reuters online.

O femeie in varsta de 59 de ani a murit in casa care s-a prabusit peste ea dupa ce o roca s-a desprins si a cazut peste locuinta, in satul Ponti, pe malul marii, a anuntat politia.

Un locuitor a declarat ca alta femeie a fost zdrobita si a murit intr-un grajd, in satul de munte Athani. Politia nu a putut confirma aceasta moarte. "A murit o femeie. S-a prabusit grajdul peste ea, iar acum incercam sa-i scoatem corpul dintre daramaturi", a declarat telefonic pentru Reuters Nikos Rombotis, in varsta de 61 de ani, proprietarul unui magazin de suveniruri din sat.

Cutremurul a avariat, de asemenea, drumul principal din partea de sud-vest a insulei.

Institutul american de geofizica USGS a inregistrat un cutremur cu magnitudinea de 6,5.



Potrivit primelor informatii ale Institutului Geodinamic din Grecia, seismul a avut o magnitudine de aproximativ 6 grade pe scara Richter si s-a produs la ora 9.11 (9.11, ora Romaniei). Epicentrul cutremurului a fost localizat la 11 kilometri in largul coastei de sud-vest a insulei Lefkada si hipocentrul la o adancime de cinci kilometri, scrie MEDIAFAX.

Deocamdata nu au fost raportate victime sau pagube in urma cutremurului.

Potrivit unei prime evaluari a Institutului american de Geofizica (USGS), citat de Reuters in pagina online, seismul produs in Grecia a avut o magnitudine de 6,7 si a fost localizat la o adancime de 10 kilometri. O a doua evaluare a USGS mentioneaza o magnitudine de 6,8 si adancimea de cinci kilometri.