"Cea mai mare amenintare la care ma gandesc este ce se intampla in Rusia. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care sunt aici", a declarat James la Paris. Rusia si-a multiplicat zborurile la frontierele cu tarile europene, pe fondul cresterii tensiunilor cu Occidentul dupa anexarea Crimeei, dar a negat ca operatiunile sale militare sunt amenintatoare.

Fortele aeriene americane si-au multiplicat patrulele aeriene in tarile baltice si au adus bombardiere B-2 invizibile pe radar si B-52 in Marea Britanie, in efortul de a-si demonstra puterea militara in Europa. "Planul la acest moment este sa crestem nivelul rotatiilor", a declarat ea, avioanele F-22 fiind printre echipamentele care ar putea veni in Europa.

La acest sfarsit de saptamana, New York Times a relatat ca Pentagonul intentioneaza sa stationeze armament greu, intre care tancuri, precum si 5.000 de militari in cateva state est-europene, intre care si Romania, si in tarile baltice. Propunerea, in cazul in care va fi aprobata, va marca o premiera de la sfarsitul Razboiului Rece, fiind prima data cand Statele Unite ar stationa echipament militar greu intr-un nou stat membru NATO din Europa de Est care a facut parte din sfera de influenta a Uniunii Sovietice, scrie MEDIAFAX.