Premierul Marii Britanii, David Cameron, a promis organizarea in 2017 a unui referendum privind apartenenta tarii la Uniunea Europeana. "Cunosc termenele anuntate in urmatorii ani privind exprimarea cetatenilor in legatura cu destinul si viitorul. O spun seren si sincer: Franta vrea ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana", a declarat Manuel Valls.

"Marea Britanie si in special City of London vor avea mult de pierdut daca vor intoarce spatele Europei", a adaugat premierul Frantei. "I-am spus-o dimineata premierului David Cameron si i-o voi spune si liderului laburist Ed Miliband", a subliniat Valls.

"Europa are nevoie de reforme pentru simplificarea, transparentizarea actiunilor politice, pentru apropierea intre popoare si pentru acoperirea acestui vid democratic", a admis Valls. "Dar britanicii nu trebuie sa abandoneze nava europeana, ci trebuie sa contribuie pentru a mentine Europa ca un continent de referinta, un continent care sa aiba putere din punct de vedere economic, industrial, tehnologic, stiintific, diplomatic si militar", a insistat premierul Frantei.