Potrivit lui Kerry, cele doua parti vor inceta ostilitatile vineri, la ora locala 8.00 (8.00, ora Romaniei), iar la Cairo vor incepe negocieri intre israelieni si palestinieni.

"Aceasta incetare a focului este foarte importanta, in scopul de a oferi civililor inocenti un ragaz pentru a se aproviziona cu cele necesare", a declarat Kerry.

"In timpul acestui armistitiu (de 72 de ore) civilii din Fasia Gaza vor primi ajutor umanitar si vor avea ocazia de a-si continua activitatile vitale", a adaugat el.

Kerry a precizat ca face acest anunt in comun cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, de asemenea, implicat in cautarea unei solutii acest conflict.

Ulterior, purtatorul de cuvant al Hamas a confirmat ca miscarea islamista a acceptat acest armistitiu umanitar de 72 de ore.

"Hamas si toate miscarile Rezistentei (palestiniene) au acceptat o incetare a focului umanitara timp de 72 de ore, incepand de vineri. Armistitiul va fi respectat de toate aceste miscari, daca cealalta parte (Israelul), de asemenea, il va respecta", a afirmat acest purtator de cuvant, Fawzi Barhum.