"Noi nu insultam Coreea de Nord. Nu putem sa punem capat unui lucru care nu exista", a declarat pentru presa Kim Eui-do, un purtator de cuvant al Ministerului sud-coreean al Unificarii, insarcinat cu relatia intre cele doua Corei.

Nord-coreenii au propus joi seara ca vecinii si rivalii lor sa inceteze "orice act de provocare si insulte" incepand de la 30 ianuarie, ajunul Anului Nou, o oferta surprinzatoare, pornind de la Comisia Apararii Nationale, cea mai puternica entitate militara nord-coreeana.

Aceasta oferta este pur teoretica, apreciaza Ministerul Unificarii, avand in vedere ca singurele provocari si insulte provin de la Phenian, apreciaza institutia, scrie MEDIAFAX.

In pofida indemnurilor liderului nord-coreean Kim Jong-un la o cooperare mai importanta, Phenianul "a continuat sa ne insulte si sa ne ameninte", a declarat purtatorul de cuvant.

In ceea ce priveste exercitiile militare anuale comune cu Statele Unite, asimilate de catre regimul stalinist cu pregatirea unei invazii a Coreei de Nord, ele se vor desfasura conform programarii, a adaugat purtatorul de cuvant. "Sunt exercitii de aparare de rutina, ca toate cele efectuate de catre state suverane", a continuat el.

Phenianul a amenintat cu un "holocaust dincolo de orice imaginatie", in cazul desfasurarii exercitiilor, niste amenintari "obisnuite".