"China urmareste cu mare atentie masurile luate de Japonia", a declarat adjunctul ambasadorului Chinei la ONU Wang Min intr-o dezbatere consacrata Agentiei Internationale pentru Energie Atomica(AIEA), la Adunarea Generala a ONU de la New York.

"Cerem Japoniei sa nu renunte la niciun efort pentru limitarea impactului accidentului si sa ofere comunitatii internationale informatii exacte, precise si punctuale", a adaugat Wang Min, scrie MEDIAFAX.

Accidentul de la centrala nucleara Fukushima a "tras un semnal de alarma in domeniul securitatii nucleare", a subliniat diplomatul chinez, adaugand ca statul sau este un "ferm" sustinator al energiei nucleare.

Operatorul centralei avariate de la Fukushima, Tokyo Electric Power (TEPCO), a anuntat luna trecuta ca apa de ploaie contaminata de la Fukushima s-ar fi scurs in Oceanul Pacific. Directorul general al AIEA Yukiya Amano declara, la sfarsitul lui octombrie ca "proritatea este gestionarea apei contaminate".

De asemenea, Coreea de Sud a apreciat ca Fukushima este in continuare "o sursa de ingrijorare, in special pentru tarile riverane, din cauza scurgerilor de apa contaminata in mare", potrivit adjunctei ambasadorului la ONU Sul Kyung-hoon. Totusi, Seulul "este recunoscator Guvernului japonez pentru eforturile depuse cu scopul de a oferi comunitatii internationale informatii pertinente".