Potrivit surselor citate, dupa o vizita de lucru la laboratorul sud-african "The National Horseracing Authority of Southern Africa", Federatia Columbofila Belgiana a decis sa trimita 20 de esantioane pentru control. Testele facute in Belgia pe aceleasi esantioane nu au relevat nimic, insa laboratorul sud-african a descoperit urme de produse interzise in sase esantioane. Intr-un esantion s-au gasit urme de cocaina, iar in altul un analgezic si o substanta pentru combaterea febrei, scrie MEDIAFAX.

Cresterea de porumbei, care are o lunga traditie in Belgia, s-a dezvoltat foarte mult in ultimi ani, odata cu sosirea pe piata a unor colectionari chinezi bogati. In luna mai, unul dintre ei l-a cumparat cu 310.000 de euro pe Bolt, cel mai recent porumbel campion.

Fenomenul dopajului in competitiile cu porumbei nu este nou: in 2003, fostul campion mondial la ciclism Johan Museeuw a fost gasit vinovat de folosirea unor substante interzise la finalul unei anchete cu privire de trafic de hormoni in agricultura, in ciclism in cursele de cai si cele de porumbei.