Confederatia Sindicatelor Libere din Bulgaria cere ca saptamana viitoare sa fie aprobat un plan de stabilizare a companiei de posta, iar salariile angajatilor sa fie majorate cu 10%.

Plamen Dimitrov, presedintele Confederatiei, si-a exprimat miercuri ingrijorarea in legatura cu situatia Postei si a viitorului acesteia.

"Am primit asigurari in privinta finantarii Postei Bulgare, dar planul de a cauta un investitor strategic este inacceptabil", a spus Dimitrov, comentand discutiile cu ministrul Transporturilor, Danail Papazov, de la inceputul acestei luni. Papazov a anuntat pe 3 septembrie ca ar trebui gasit un investitor strategic la Posta Bulgara pana la sfarsitul acestei luni, care sa cumpere 49% din companie.

Ministrul a aratat ca Posta are nevoie de un management eficient si profesionist si, daca va fi necesar, vor fi atrasi manageri straini, dar fara schimbarea dreptului de proprietate asupra operatorului.

Dimitrov a spus insa ca o finantare de 12,5 milioane de leva pe an (6,2 milioane euro), combinata cu politici corecte de management si dialog cu sindicatele vor ajuta compania sa isi revina.

Sindicalistul a insistat ca Ministerul Transporturilor trebuie sa renunte la planul de gasire a unui partener strategic pentru operatorul postal, iar premierul Plamen Oresarski sa gaseasca o formula pentru asigurarea unei finantari initiale de cel putin 5-7 milioane de leva.

Daca aceste revendicari nu vor fi satisfacute, Confederatia va organiza un protest in care circa 1.200-1.500 de angajati ai Postei vor protesta la Sofia pe 25 septembrie.