Aceasta carte, scrisa de jurnalistul de investigatie din cadrul cotidianului britanic, va fi publicata in martie, a anuntat Metropolitan Books, potrivit MEDIAFAX.

Cartea, al carei titlu nu este cunoscut inca, va contine "noi dezvaluiri care demonstreaza cooperarea extraordinara in sectorul privat si consecintele tentaculare ale programului guvernamental (de supraveghere), atat in Statele Unite, cat si in strainatate", a anuntat editorul intr-un comunicat.

Articolele publicate de Glenn Greenwald in The Guardian si anchete publicate in acelasi timp de catre Washington Post au dezvaluit programe americane de spionare a comunicatiilor, pe baza unor documente secrete furnizate de catre fostul consultant al Agentiei Nationale americane pentru Securitate Edward Snowden.


Potrivit acestor documente, NSA ar dispune de un acces direct la serverele unor giganti in domeniul Internetului, lucru negat de acestia. Agentia a colectat, de asemenea, cantitati importante de date privind conversatii teleonice.