Vincent Autin, in varsta de 40 de ani, si Bruno Boileau, in varsta de 30 de ani, care traiesc impreuna de aproximativ sapte ani, si-au exprimat consimtamantul in prezenta catorva sute de invitati si reprezentantilor a 115 institutii de presa din intreaga lume, dupa ce au intrat in sala mare a primariei pe acordurile melodiei "Love" a lui Nat King Cole.

"Povestea voastra o spune astazi pe cea a intregii tari", le-a spus primarul socialist Hélène Mandroux. "Vincent, Bruno, si noi si voi traim un moment istoric. Un moment istoric pentru tara noastra, pentru Republica noastra", a continuat ea.

Dupa ce cei doi barbati si-au spus "da", Mandroux a pronuntat formula consacrata "Va declar uniti prin casatorie, in numele legii".

Anterior, cuplul a traversat piata primariei in aplauze, dar s-au auzit si cateva huiduieli, izolate. Intre 50 si 100 de politisti au fost mobilizati, iar un escadron al jandarmeriei mobile - 80 de persoane - a fost plasat in asteptare, in cazul unor eventuale incidente, Guvernul repetand ca nu va tolera "nicio tulburare a ordinii publice".

Citeste si: Oda pentru Bruno si Vincent, primii homosexuali care se vor casatori in Franta