Prima casatorie a unui cuplu gay a fost oficiata miercuri la Primaria Montpellier, in sudul Frantei, care a devenit a 14-a tara din lume ce recunoaste casatoria intre persoane de acelasi sex, scrie MEDIAFAX.

Vincent Autin, in varsta de 40 de ani, si Bruno Boileau, in varsta de 30 de ani, care traiesc impreuna de aproximativ sapte ani, si-au exprimat consimtamantul in prezenta catorva sute de invitati si reprezentantilor a 115 institutii de presa din intreaga lume, dupa ce au intrat in sala mare a primariei pe acordurile melodiei "Love" a lui Nat King Cole.

"Povestea voastra o spune astazi pe cea a intregii tari", le-a spus primarul socialist Hélène Mandroux. "Vincent, Bruno, si noi si voi traim un moment istoric. Un moment istoric pentru tara noastra, pentru Republica noastra", a continuat ea.

Dupa ce cei doi barbati si-au spus "da", Mandroux a pronuntat formula consacrata "Va declar uniti prin casatorie, in numele legii".

Anterior, cuplul a traversat piata primariei in aplauze, dar s-au auzit si cateva huiduieli, izolate. Intre 50 si 100 de politisti au fost mobilizati, iar un escadron al jandarmeriei mobile - 80 de persoane - a fost plasat in asteptare, in cazul unor eventuale incidente, Guvernul repetand ca nu va tolera "nicio tulburare a ordinii publice".

Citeste si: Oda pentru Bruno si Vincent, primii homosexuali care se vor casatori in Franta


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.