In capitala, atentatele aproape simultane cu masini-capcana au vizat miercuri seara cartierele Kazimiya (nordul Bagdadului), Machtal, Bagdad al-Jadida, Sadr City (est) si Al-Saydiya (sud-vest), potrivit acelorasi surse, care au raportat un numar de cel putin 14 morti si 47 de raniti. Printre altele, o bomba amplasata pe marginea drumului catre Zafaraniya (sudul Bagdadului) a provocat martea a doi politisti.

Exploziile au fost auzite in centrul capitalei si numeroase ambulante au fost vazute indreptandu-se spre locul atentatelor, potrivit MEDIAFAX..

Potrivit comandamentului pentru securitate din Bagdad, citat de catre televiziunea publica Al-Irakiya, alte patru masini-capcana au fost dezamorsate in capitala.

Anterior, 12 persoane au fost ucise si alte 23 ranite in numeroasele atentate, dintre care doua cu masini-capcana in nordul tarii, potrivit unor surse din cadrul serviciilor medicale si de securitate.

Atentatul cu masina-capcana, care a avut loc la Kirkuk (nordul tarii) a fost cel mai grav din intreaga zi, provocand moartea a opt persoane si ranirea altor opt.

O bomba a explodat la trecerea unui convoi in care se deplasa seful politiei din Kirkuk, atentat urmat de un altul, tot cu o masina capcana, undeva in apropiere, care s-a soldat cu doi morti si noua raniti, au precizat sursele.

La Tarmiyah, nordul Bagdadului, un kamikaze aflat pe o motocicleta a detonat incarcatura pe care o avea asupra sa la o bariera a politiei, omorand un politist si ranind alte patru persoane.

Un dispozitiv exploziv amplasat pe marginea strazii a provocat la randul sau moartea unui politist si ranirea a doua persoane in Mossul (sudul Irakului).