"In pofida acestor negocieri de durata, nu am ajuns la un acord in aceasta seara", a declarat Dacici la finalul celei de a opta reuniuni cu omologul sau kosovar Hashim Thaci, incepand din octombrie 2012 si pana in prezent, organizate sub egida Uniunii Europene (UE).

"Avem in continuare timp sa gasim o solutie", a adaugat el, adresandu-se jurnalistilor in sarba.

Thaci a declarat, de asemenea, ca este pregatit pentru o continuare a negocierilor, scrie MEDIAFAX.

Sefa diplomatiei europene, Catherine Ashton, care a condus tura de negocieri, a anuntat totusi ca nicio alta reuniune nu este prevazuta la Bruxelles. "Este ultima data cand ne-am reunit in mod oficial", a precizat ea, citata intr-un comunicat.

"Un anumit numar de propuneri au fost puse pe masa. Prapastia intre cele doua parti este foarte ingusta, dar profunda", a adaugat ea.

Lady Ashton a precizat ca liderii se intorc in capitalele tarilor lor pentru a discuta despre acest lucru. "Imi vor anunta pozitiile lor in zilele urmatoare", a adaugat ea, exprimandu-si speranta ca acestia vor putea gasi o solutie.

Europenii spera ca un asemenea acord va contribui la o diminuare a tensiunilor in nordul Kosovo, cu o populatie majoritar sarba, care nu acepta un control din partea Pristinei, dupa cinci ani de cand fosta provincie sarba si-a proclamat independenta.

Divergentele vizeaza gradul de autonomie de care vor putea sa beneficieze municipalitatile din aceasta regiune, in schimbul afirmarii autoritatii oficiale a Pristinei. Belgradul reclama crearea unei "asocieri" a acestor municipalitati, care sa dispuna de "puteri executive" in domeniul securitatii, politiei si justitiei.