"As vrea sa nu facem din nou aceeasi eroare in cadrul UE, aceea de a vorbi individual inainte sa fie luata o decizie generala", afirma social-democratul german.

"Trebuie sa discutam in calm pentru a sti daca ridicarea embargoului are ca obiectiv inlocuirea regimului Bashar al-Assad cu un guvern democrat", adauga presedintele PE.

Uniunea Europeana va incerca sa ajunga, saptamana viitoare, la o "pozitie comuna" in privinta livrarii de armament opozitiei siriene, a anuntat presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. "Problema anularii embargoului a fost ridicata de unele state membre. Ne-am pus de acord sa le cerem ministrilor de Externe sa examineze urgent situatia cu ocazia reuniunii programata saptamana viitoare la Dublin si sa elaboreze o pozitie comuna", a precizat Van Rompuy, scrie MEDIAFAX.

Franta si Marea Britanie sustin ideea oferiririi de arme insurgentilor sirieni. Presedintele Frantei, François Hollande, a anuntat joi ca Franta este "pregatita sa isi asume responsabilitatea" chiar si fara un consens european.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a pledat pentru prudenta: "Trebuie sa fim atenti ca regimul sa nu primeasca si el mai multe arme de la tarile care il sustin".