Tinerii din Japonia sunt încurajați de stat să consume alcool

Guvernul Japoniei invită la Festivalul "Sake Viva" toate persoanele care au vârste cuprinse între 20 și 39 de ani. În cadrul acestui festival, oamenii sunt încurajați să vină cu idei de afaceri pentru a restabili o industrie afectată de schimbările demografice, de pandemia de coronavirus si scăderea interesului. Este vorba despre industria băuturilor alcoolice.

Potrivit Guvernului japonez, acesta are un deficit bugetar si înregistrează datorii totale mai mari de două ori față de produsul intern brut. În anul 2011, impozitele la produsele alcoolice erau de 3% din veniturile fiscale ale Guvernului, însă acestea au scăzut la 2% până în anul 2020.

Conform informațiilor publicate de Agenția Fiscală, consumul mediu anual de băutură a unui adult a ajuns să fie de 75 de litri în anul fiscal 2020, față de cei 100 de litri pe an înregistrați în anul 1995.


Alcoolul este recomandat pentru sănătatea organismului

Prin urmare, japonezii și nu doar consumă mult mai puțin alcool față de predecesorii săi. Într-o oarecare măsură acest lucru este unul bun, însă descurajator pentru industria băuturilor alcoolice.

Organizatorii festivalului își pun speranțe în ideile și propunerile oamenilor pentru a încuraja consumul alcoolului la domiciliu. Din punct de vedere medical, consumul de alcool este recomandat și chiar benefic pentru organism, însă în cantități moderate și nu cu o frecvență exagerată.

Ministerul Sănătății din Japonia a ținut să mernționeze că nu a cooperat în cadrul acestei campanii și speră ca organizatorii festivalului să țină să încurajeze un consum de alcool rațional și sigur pentru bunăstarea organismului uman.