Superluna va putea fi admirată pe cerul României

Luna Buck a fost „botezată” de triburile Algonquin deoarece luna iulie este vremea anului în care tinerii cerbi buck îşi arată de obicei coarnele înmugurite.

Luna plină care poate fi admirată în luna iulie era cunoscută și sub alte nume precum Luna Tunetului, din cauza furtunilor sezoniere care au loc de-a lungul lunii iulie. Indiferent de numele său, următoarea Lună plină este cea mai mare Superlună din 2022.

Superluna poate fi admirată pe cer atunci când va atinge punctul cel mai plin miercuri, 13 iulie. NASA a menționat că vom putea admira Luna plină timp de aproximativ trei zile. Aceast spectacol astronomic va începe marţi dimineaţa de la primele ore şi va dura până vineri dimineaţa devreme.

Dacă vreți să admirați tabloul stelar unic și să vă bucurați de cea mai mare Superlună din 2022, este destul să ieşiţi afară miercuri după-amiază și să priviți cerul. Cel mai bine veți putea vedea Luna când aceasta va răsări în funcţie de locaţia în care vă aflaţi. Acest lucru are loc de obicei cu aproximativ 90 de minute înainte ca Soarele să apună. Însă în aceste condiții, totul se va întâmpla puţin mai târziu, pe măsură ce nopţile trec.

Deoarece Superluna este cea mai mare din 2022, Luna Busk este considerată a fi mai mult decât o altă Lună plină. Aceasta este cea mai plină şi cea mai mare Lună care poate fi observată pe cer în acest an. Termenul de „superlună" a fost inventat pentru prima dată în 1979.