Un câine i-a salvat viața unui bărbat rănit în munții din Croația

Grga Brkic s-a accidentat weekendul trecut după ce a căzut aproximativ 150 de metri împreună cu câinele vărului său, în Munţii Velebit din apropierea coastei Mării Adriatice. Din cauza zăpezii, a gheţii şi acopacilor rupţi în urma alunecărilor de teren, salvamontiștii nu au putut interveni de îndată pentru a-l salva pe bărbat.

În fotografia publicată de salvatori pe pagina lor de Facebook se poate observa cum câinele stă ghemuit deasupra bărbatului întins pe o targă.

"Prietenia şi dragostea dintre om şi câine nu are limite", a scris Serviciul croat de salvare montană (HGSS) pe pagina lor de Facebook.

"Acest căţel este un adevărat miracol, bun, simpatic; poate iubeşte oamenii mai mult decât alţi câini", a declarat stăpânul patrupedului.


A stat deasupra bărbatului 13 ore pentru a-l încălzi

Trei bărbați au pornit la drum împreună cu North, un câine de rasă Malamut de Alaska în vârstă de opt luni. Aceștia se aflau în coborâre pe o pantă îngheţată în momentul în care a avut loc accidentul, în apropiere de cel mai înalt vârf al masivului, care atinge aproape de 1.800 de metri deasupra nivelului mării.

Bărbatul fiind accidentat nu a fost în stare să solicite ajutor, iar temperaturile scăzute i-au limitat puterile. Patrupedul care alunecase împreună cu bărbatul s-a așezat deasupra victimei pentru a o încălzi până la sosirea salvatorilor.

"North s-a ghemuit pe (victimă) şi a încălzit-o", potrivit HGSS.

"Din acest exemplu, putem învăţa cu toţii să avem grijă unii de alţii", a adăugat serviciul de salvamont.

Salvatorii au fost uimiți de gestul necuvântătoarei și i-au lăudat necontenit curajul și gestul eroic. Câinii din rasa Malamut de Alaska au o blană foarte deasă şi sunt lăudați pentru anduranţa lor.