S-a descoperit o nouă meduză în apele Oceanului Pacific

Oamenii de știință de la Institutul de cercetare Monterey Bay Aquarium din SUA care coordonau de la distanță un submersibil în apropierea coastelor Californiei, au identificat o vietate nemaiîntâlnită pe fundul oceanului. Creatura nu era altceva decât o meduză ”fantomă” imensă, cu o dimensiune aproximativă de zece metri.

Imaginile surprinse în Golful Monterey sunt absolut fermecătoare, momentul în care meduza plutește prin apele adânci ale Oceanului Pacific, se lasă admirată în toată splendoarea sa.


Meduza are forma unei pălării

Meduza fantomă, denumită Stygiomedusa gigantea, are corpul asemănător cu o pălărie, iar ”brațele-guri” sunt lungi și catifelate care seamănă cu niște șaluri, care flutură și se învârt în jurul meduzei.

Biologii marini de la Institutul Monterey Bay Aquarium (MBARI) au identificat vietatea la o adâncime de aproximativ 975 de metri în apele Oceanului Pacific. Deși experții au efectuat mii de scufundări cu ajutorul submarinului de cercetare, o asemenea specie de meduză a fost văzută de doar nouă ori.