Cel mai înalt castel de nisip din lume

Cu o înălțime de 21,16 metri, cu numeroase motive decorative, castelul de nisip din Danemarca a fost declarat cel mai înalt din lume. Construcția depăşeşte cu peste trei metri un castel asemănător ridicat în Germania în 2019, care deţinea până acum recordul mondial Guinness în domeniu, cu o înălţime de 17,66 metri.

Castelul a fost ridicat în staţiunea balneară Blokus, situată în partea de nord a Peninsulei Iutlanda, iar castelul uriaș a fost realizat sub forma unei piramide pentru a nu se prăbuşi.


S-au folosit 4.860 de tone de nisip

Creatorul imperiului de nisip, olandezul Wilfred Stijger, a fost ajutat de 30 dintre cei mai buni sculptori în nisip din lume pentru a ridica palatul impunător. Creatorul a dorit să prezinte puterea deţinută de virusul COVIS-19 asupra lumii de la începutul pandemiei.

În total, au fost folosite 4.860 de tone de nisip danez pentru cosntrucția acestui castel. Fortăreața a fost ridicată datorită unei structuri din lemn ce a fost ascunsă în interiorul castelului de nisip. Creatorii acestei minuni susțin că palatul ar putea rezista până la primele înghețuri, în lunile februarie-martie.