Două case au ars într-un incendiu în județul Suceava

Un incendiu puternic a izbucnit, joi după-amiază, la o gospodărie din comuna Berchișești, județul Suceava. Flăcările au ars două locuințe și două construcții anexe din gospodărie. Pompierii militari din Suceava și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună au intervenit de îndată la fața locului cu 7 autospeciale.

Vântul a contribuit la extinderea rapidă a flăcărilor, iar pompierii s-au luptat din răsputeri pentru a opri incendiu. Locuințele din împrejurimi erau și ele în pericol de a fi incendiate. Incendiul a provocat pagube colosale, flăcările afectând o suprafață de aproximativ 600 metri pătrați.


De la ce a pornit incendiul

În urma cercetărilor de la fața locului, incendiul ar fi pornit din una dintre anexele gospodăriei din cauza unui scurt circuit al curentului electric generat de un cablu electric defect sau deteriorat. În urma operațiunii de stingere a flăcărilor, un pompier a suferit arsuri ușoare și a primit îngrijiri medicale.


Icoana neatinsă de flăcări

Primarul comunei, Violeța Țăran, a anunțat printr-o postare pe contul său de Facebook, că flăcările au făcut scrum totul, cu excepția unei icoane, care a rămas neatinsă. Localnii au catalogat cazul ca fiind o minune, potrivit adevarul.ro.

„Deoarece gospodăria a fost distrusă în totalitate, respectiv două cazuri și anexele, rămânând în picioare, în mod miraculos, doar icoana care străjuie curtea, Primăria și Consiliul Local Berchișești vor face demersurile necesare pentru ca păgubiții să le poată reconstrui tot ce sa pierdut în flăcări. Pe această cale, le readuc am cetățenii noștri să fie foarte atenți la tot ceea ce fac folosind surse de foc, astfel și astfel tragedii să nu se mai producă. Vă doresc un sfârșit de săptămână liniștit! ” a transmis primarul localității.