Doctorii au spus atunci familiei femeii în vârstă de 32 de ani că aceasta nu se va mai trezi din comă niciodată, dar fiul ei a refuzat să o deconecteze de la aparate.

"Mama mea stătea lângă mine pe bancheta din spate. Când a văzut autobuzul venind spre noi, m-a îmbrățișat ca să mă protejeze," își amintește Omar.


"Am știut mereu că se va trezi"

Acum în vârstă de 32 de ani, Omar a spus presei că nu a vrut să o deconecteze pe mama sa de la aparate pentru că avut mereu sentimentul că se va trezi într-o zi.

După accident, Munira a primit primul ajutor abia câteva ore mai târziu. Doctorii au recomandat apoi familiile să o transfere la un spital specializat din Londra. Medicii de acolo au spus că Munira este într-o stare vegetativa, dar deși este inconștientă, poate simți durere.

Munira a fost transferată din nou în Emiratele Arabe unde a fost ținută în spital și hrănită printr-un tub.

Povestea a ajuns și la urechile Prințului Sheikh Mohamid bin Zayed, care a oferit familie o subvenție pentru tratament. Femeia a fost transferată apoi în Germania pentru a serie de operații.

Fiul femeii, Omar, vedea progrese pe zi ce trecea, dar medicii îl asigurau că starea ei nu se va sxhimba semnificativ, iar tratamentele aveau scopul de a-i îmbunătăți calitatea vieții.


S-a trezit după 27 de ani

"Scotea niște zgomote ciudate și am chemat medicii să o consulte, dar au zis că totul este normal. Câteva zile mai târziu, m-am trezit și cineva mă striga. Era ea. Mă striga pe nume," a povestit fiul femeii despre momentul miraculos în care mama sa s-a trezit din coma.

Munira este acum capabilă să răspundă întrebărilor, să poarte conversații și să spună doctorilor ce o doare.