„Din probele administrate a rezultat că în vara anului trecut reclamanta R.A. a postat pe pagina sa de Facebook două poze în care apare în ipostaze indecente, sumar îmbrăcată şi alături de o jucărie sexuală. Postarea a ajuns să fie cunoscută şi discutată în comunitate.

S-a susţinut de către reclamantă că pârâtele au afirmat în prezenţa mai multor persoane faptul că reclamanta ar întreţine relaţii intime cu diverşi bărbaţi şi că apare pe o reţea de socializare în poziţii indecente, iar datorită acestor afirmaţii calomnioase în familia reclamantei ar fi apărut o atmosferă conflictuală ce a dus la destrămarea vieţii de familie”, se arată în considerentele deciziei Tribunalului Dâmbovița.

Tribunalul a respins apelul, considerând că respectivele comentarii nu au fost calomnioase și nu au depășit dreptul libertății de exprimare.

„Discuţiile în comunitate au fost determinate de propria acţiune a reclamantei care din eroare s-a pus într-o situaţie controversată prin postările publice pe reţeaua de socializare, cu privire la care s-ar fi intenţionat de către reclamantă a fi aduse doar la cunoştinţa soţului său. Constatând că nu există o faptă ilicită, instanţa a reţinut că nu sunt întrunite cerinţele cumulative ale răspunderii civile delictuale şi, prin urmare, cererea de chemare în judecată a fost respinsă ca neîntemeiată”, se mai arată în decizia luată de Tribunal.