Potrivit unui infografic realizat de o companie de electronice, femeile isi fac de 1,3 ori mai multe selfie-uri decat barbatii.

De asemenea, multi dintre cei care isi fac selfie-uri le editeaza inainte de a le publica. Astfel, principalele editari asupra unei fotografii de tip selfie sunt in ceea ce priveste petele de pe piele (33%), forma fetei (16%), nuanta pielii (15%), dimensiunea ochilor (5%), buze (5%) si culoarea ochilor (4%), scrie MEDIAFAX.

Doar 2% dintre participantii la acest sondaj au declarat ca nu au motificat niciodata un selfie.

De asemenea, hashtagul "#selfie", desi pentru unii ar putea parea o noutate, a fost folosit pentru prima data la o fotografie distribuita pe site-ul Flickr, in 2004. Totodata, fotografia realizata in 1839 de Robert Cornelius, un pionier american in domeniu, este considerata a fi prima poza de tip selfie din istorie.

"Selfie" reprezinta o fotografie a unui utilizator realizata de el insusi cu o camera digitala, cu scopul de a o publica ulterior pe o retea de socializare. Pozele de tip autoportret au capatat notorietate in ultimii ani, "selfie" numarandu-se chiar printre cele 150 de cuvinte si definitii noi care au fost adaugate in editia din 2014 a prestigiosului Dictionar Merriam-Webster.

De asemenea, "selfie" a fost ales cuvantul anului 2013 de editorii Dictionarelor Oxford, lucrari de referinta ale limbii engleze.