Potrivit huffingtonpost.com, citat de MEDIAFAX, consumul repetat de afine este indicat in lupta impotriva pierderii memoriei. Astfel, un studiu realizat in 2012 a aratat ca o portie medie de afine pe saptamana a incetinit procesul de uitare cu cativa ani.

Una dintre posibilele explicatii a fost gasita in 2013, intr-un experiment realizat cu ajutorul soarecilor, care a aratat ca afinele protejeaza creierul prin eliminarea proteinelor toxice care se acumuleaza.

Totodata, cele mai bune afine sunt cele care au un aspect prafuit, dar acestea trebuie spalate doar in momentul in care sunt consumate, in caz contrar pierzandu-si proprietatile.

Potrivit specialistilor, afinele pot preveni cancerul. Afinele sunt bogate in antocianina, un antioxidant care are efecte puternice in lupta cu aceasta maladie. In acelasi studiu, cercetatorii au descoperit ca afinele cu cea mai mare concentratie de antocianina au stopat dezvoltarea celulelor canceroase de la ficat, dar si cresterea in dimensiune a prostatei.

Totodata, afinele sunt cel mai bun aliat intr-o cura de slabire, intrucat ajuta organismul sa dizolve grasimile deja depuse. In plus, aceste fructe furnizeaza organismului vitamine si antioxidanti.

Pe de alta parte, afinele pot fi folosite ca un colorant natural. Primii colonisti americani ar fi fost cei care au fiert afinele impreuna cu laptele pentru a obtine vopsea cenusie, potrivit campaniei Produce for Better Health Foundation's Fruits & Veggies More Matters.