Unele telefoane, tablete sau computere pot provoca inrosirea pielii, mancarimi, vezici sau chiar umflaturi. Potrivit ziarului medical Pediatrics, s-a constatat ca eruptia cutanata persistenta a unui baiat de 11 ani se datora utilizarii frecvente a unui iPad. Copilul era alergic la nichelul prezent in carcasa dispozitivului.

"Numeroase dispozitive electronice - fie ca este vorba despre telefoane sau tablete sau computere - sunt facute din aluminiu", a explicat Dan Ackerman, senior editor la CNET. "Acestea sunt realizate din otel inoxidabil, dar pot avea aliaje care contin nichel", a adaugat el.

Doctorul Clifford Bassett, medic alergolog la Allergy & Asthma Care din New York, a precizat ca intalneste tot mai multi pacienti cu eruptii cutanate din cauza dispozitivelor care contin nichel. "In general pot aparea roseata, mancarimi, chiar si vezici, umflaturi. Poate fi foarte neplacut", a adaugat Bassett. "Este posibil ca oamenii sa nu realizeze ca sunt alergici la ceva ce folosesc tot timpul", a precizat el.