Masura, care se afla deocamdata doar la stadiul de proiect, reprezinta solutia "disperata" a municipalitatii pentru a elimina problema gumelor lipite pe asfalt, scrie Daily Mail, citat de realitatea.net.

Proiectul de lege a fost inaintat autoritatilor locale de catre un grup de lobby din Buckinghamshire, numit After8, care a demonstrat ca eliminarea unei singure gume de pe trotuar costa municipalitatea pana la 10 lire.

"Sa cureti aceasta mizerie este o sarcina aproape imposibila. Costa bani si timp. In plus, este foarte neplacut", a declarat purtatorul de cuvant al grupului.

Cea mai recenta statistica a serviciilor de curatenie din oras spune ca pe fiecare metru patrat de asfalt sunt lipite 220 de gume de mestecat.

Un reprezentant al Wrigley UK a afirmat ca interzicerea gumei de mestecat ar fi o masura incorecta, singura solutie fiind o mai buna educare a populatiei.

"Singura solutie viabila pe termen lung este cea de a incuraja oamenii sa arunce guma la cosurile de gunoi", a declarat oficialul producatorului de guma de mestecat.