Acest lungmetraj va relata aventurile Detectivului Pikachu, un nou personaj introdus in universul francizei ”Pokemon” prin intermediul unui joc video ce a fost lansat la inceputul acestui an in Japonia.

Informatia despre acest film live-action a fost confirmata de Legendary Entertainment, in contextul succesului international de care se bucura de cateva saptamani jocul pentru dispozitive mobile ”Pokemon Go”.

Popularitatea uriasa a acestui joc a determinat o crestere cu 25% a valorii actiunilor companiei Nintendo, coproprietar al brandului.

”Pokemon” a fost lansat initial sub forma unui joc video in 1996, iar succesul acestuia a condus la aparitia unui serial TV, unei francize cinematografice si a unei serii intregi de produse derivate, inclusiv a unor cartonase de joc, extrem de populare in randul scolarilor, potrivit NEWS.ro.

Nu este pentru prima data cand Legendary Entertainment produce un film pe baza unui joc video. Compania americana a lansat de curand lungmetrajul ”Warcraft”, care se inspira din universul jocului video ”World of Warcraft”.

Aceeasi companie a produs si alte filme de succes, precum ”Jurassic World”, ”The Dark Knight Rises” si ”Godzilla”.