"Referitor la noua forma a legii insolventei si efectele ei in spatiul audiovizual, ieri, 3 octombrie 2013, am afirmat ca libertatea presei este limitata. Mai mult, am sustinut si sustin ca este o forma
de reglementare nedemocratica si anticonstitutionala. In calitate de membru al Consiliului National al Audiovizualului, nu voi accepta deconectarea presei de la libertatile fundamentale, sub diverse pretexte de colectare de taxe la bugetul de stat", spune Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA, intr-un comunicat preluat de MEDIAFAX.

Totodata, Valentin Jucan ii cere demisia Laurei Georgescu, presedintele CNA, pentru lipsa de reactie in legatura cu omiterea voita a dezbaterii publice pe acest subiect si pentru ca aproba aceste forme de obstructionare discretionara a libertatii presei.

Jucan considera "inacceptabila o astfel de abordare in momente in care presa poate fi «suspendata» de la a servi interesul publicului".

"Rolul C.N.A. este acela de a gasi metode de protejare si sprijin a radiodifuzorilor, in concordanta cu situatia actuala a presei, si nu de a ramane pasiv", a mai spus Valentin Jucan.

Codul Insolventei, publicat in MO. Ce relevanta are pentru institutiile de presa?