Restaurantele din România se confruntă cu o scădere neașteptată a profiturilor după pandemie. Anul trecut, puțin peste 27.000 de restaurante, baruri, catering și alte servicii de alimentație erau active în România. În 2023, creșterea numărului de firme active a fost de doar 2%, cea mai mică din 2008 până acum...
Profitul restaurantelor a fluctuat constant în ultimii 15 ani. În 2023, profitul a scăzut din nou cu 12% față de 2022. Cristian Cristea, consultant HoReCa, susține că această scădere se datorează creșterii TVA-ului, salariului minim și modificării taxei pe băuturile dulci...
Pandemia a provocat o scădere semnificativă a numărului de angajați în HoReCa, dar situația s-a redresat în anii următori. În 2023, numărul de angajați a crescut cu 1%, chiar dacă profitul restaurantelor a scăzut...
București, Cluj și Constanța sunt cele mai profitabile orașe pentru industria HoReCa. Bucureștiul a condus detașat în 2023, atât la numărul de restaurante active, cât și la capitolul profit și număr de angajați...
Citește mai departe
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Restaurantele se confruntă cu o scădere neașteptată a profiturilor: Ce se întâmplă după pandemie?.