Simboluri ale luxului, prosperității și frumuseții, diamantele cu remarcabile caracteristici sunt folosite în industria bijuteriilor și chiar în unele creații prestigioase din lumea modei.

Raritatea diamantelor este determinată de procesul complicat și îndelungat în care au fost realizate în mod natural, la sute de km sub pământ. Nu întâmplător, pe diamante se bazează intriga multor filme de acțiune, sunt iubite de orice femeie și sunt simboluri cu valoare foarte mare în multe din jocurile ca la aparate cu fructe și șeptari.

Pentru a găzdui o industrie cu valori imense a comerțului cu diamante, în India s-a finalizat de curând construcția Bursei de Diamante din Surat (Surat Diamond Bourse). Conform CNN, aceasta are dimensiuni superioare Pentagonului (sediul central al Departamentului Apărării al Statelor Unite ale Americii, în Washington D.C.), care timp de 80 de ani și-a păstrat titlul de cea mai mare clădire administrativă din întreaga lume.

Complexul nu este doar o expresie a dorinței de a atrage atenția. Dimensiunea proiectului a fost dictată de cerere, au explicat reprezentanții Bursei de Diamante din Surat. Astfel, toate birourile au fost rezervate de către companii din industria de diamante încă înainte de realizarea construcției.

Merită subliniat faptul că noul proiect este un superlativ și din punct de vedere al rigorilor legate de normele de construcții ecologice. Firma de arhitectură a explicat că fiecare decizie de proiectare a ținut cont de modul în care consumul de energie necesar clădirii se poate reduce în mod natural. În plus, au fost folosite materiale de construcție prietenoase cu mediul înconjurător.