Purtatorul de cuvant al companiei CFR, Oana Branzan, a declarat, pentru News.ro, ca accidentul a avut loc in jurul orei 06.30, pe Magistrala 909, ruta Alexandria - Rosiori Nord, la iesirea din statia Rosiori Est catre Rosiori Nord.

Potrivit primelor informatii, accidentul s-a produs din cauza soferului camionului, care la trecerea la nivel cu calea ferata, semnalizata cu Crucea Sfantului Andrei, nu a respectat indicatorul rutier si a fost lovit de trenul Regio 9362, care circula pe ruta Alexandria - Rosiori Nord.

In urma accidentului, calatorii nu au fost raniti, acestia fiind coborati din tren si preluati cu autobuze pentru a fi dusi la destinatie, a declarat purtatorul de cuvant al CFR Calatori, Alina Predescu.

Trenul implicat in accident a fost retras din zona accidentului, iar alte doua trenuri care circulau pe linia unde s-a produs accidentul au fost anulate pe distanta Rosiori Est - Rosiori Nord.

Camionul lovit de tren, care transporta navete cu bere, va fi ridicat cu o macara de pe linie, dupa ce marfa va fi mutata intr-un alt tir.

Traficul feroviar dinspre statia Rosiori Est spre Rosiori Nord este oprita de peste trei ore, urmand sa fie reluat dupa ce camionul va fi ridicat de pe linie.