Înmatriculări de pe o zi pe alta la Suceava

Autoritățile din Suceava au venit cu o veste extraordinară pentru șoferi. Înmatriculările auto din judeţ se fac în termen de 24 de ore pentru orice operaţiune de înmatriculare definitivă, radiere sau autorizare provizorie.

În ultima jumătate de an, la Suceava au fost emise 22.652 de certificate de înmatriculare, 9.747 de înscrieri, aproximativ 12.000 de transcrieri pentru schimbarea proprietarului maşinii şi peste 3.000 de radieri.

Prefectul județului spune că prin intermediul acestui sistem online, procedura s-a ușurat, iar nervii și răbdarea șoferilor nu mai sunt puse la încercare ca înainte.

„Aveam o perioadă de trei, patru luni de decalaj, acum timpii sunt de pe o zi pe alta. Principalul avantaj pe care îl are implementarea sistemului online îl reprezintă eliberarea pe loc a certificatului de înmatriculare. După tipărire, acestea vor fi eliberate la adresa de domiciliu. Solicitantul nu mai e nevoit să depună o cerere, aceasta se generează automat şi va fi necesară doar semnătura”, a declarat Alexandru Moldovan, prefectul judeţului Suceava.