Adrian Mutu joaca in aceasta seara in tricoul Fiorentinei pentru calificarea in finala Cupei UEFA. Adversara este o formatie britanica, Glasgow Rangers, iar impresiile in legatura cu fotbalistul roman s-au schimbat radical fata de acum cativa ani. Mutu este privit ca un lider, ca un fotbalist care poate schimba de unul singur soarta unei partide.

Cotidianul „Evening Times“ a avertizat asupra pericolului pe care il reprezinta atacantul roman: „Este clar, Mutu este principalul pericol cand intra in suprafata de pedeapsa. Din moment ce practic Mutu a eliminat-o de unul singur pe PSV Eindhoven, este un atacant la nivelul maxim de joc pe scena europeana“.

Ziarul „Daily Record“ a plusat ca Mutu este „asul din maneca Fiorentinei“.
Editia online a Channel4 remarca si trecutul lui Mutu, a carui cariera, „acum trei ani, era pe butuci“. Presa engleza mai scrie ca transferul la Chelsea a fost important pentru cariera lui Mutu si el s-a „autodistrus“ la formatia din vestul Londrei. Problemele lui Mutu vin din aceeasi zona a Angliei, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) confirmand pentru Cotidianul ca internationalul roman este bun de plata pentru ruperea contractului din cauza problemelor pe care acesta le-a avut pentru consum de cocaina.