Anuntul a venit la doar cateva zile dupa ce guvernatorul BNR a declarat ca CS Progresul va fi inchis, acesta terminandu-si resursele financiare.

Vasilescu a afirmat ca valoarea lunara a chiriei, care include amortizarea, taxele si impozitele, este de 126.000 de lei, BNR nepercepand nici un ban in plus. Gruparea "bancara", care pana la inceputul sezonului s-a numit FC National, a fost informata miercuri, in mod oficial, ca in cazul in care datoria nu va fi acoperita pana la 28 februarie, atunci va trebui sa paraseasca baza sportiva. "Progresul a cerut negocieri, care au avut loc in noiembrie si decembrie, iar BNR a explicat ca nu are sens sa negocieze, ca nu exista o marja de schimbari. Contractul prevede ca trebuie platita o chirie. Data de 28 februarie a fost termenul fixat de BNR pentru solutionare. In aceste conditii, BNR a cerut ori sa plateasca chiria, ori sa paraseasca stadionul", a completat Vasilescu.

Iacov: "Se vrea un complex imobiliar!"

In replica, presedintele FC Progresul, Stefan Brotac, a declarat ca nu stie de nici o somatie a BNR. "Nu am primit nici o hartie de la BNR, nu ne-a anuntat nimeni ca trebuie sa parasim baza", a spus Brotac. Fostul presedinte al Consiliului de Administratie al FC Progresul, Constantin Iacov, a vandut la finalul lunii octombrie clubul omului de afaceri Marin Dodu pentru cinci milioane de euro, dupa ce negocierile cu BNR privind concesionarea arenei din Cotroceni pe o perioada de 49 de ani au esuat. Iacov a declarat ca BNR doreste transformarea complexului intr-un proiect imobiliar.