Atacantul “tricolorilor” Adi Mutu a ajuns la a patra reusita din Serie A, dupa penalty-ul transformat in partida cu fosta formatie a lui Chivu, AS Roma, in etapa a cincea a campionatului italian.

“Este de neinlocuit. in prima repriza a fost peste tot, dar a avut ghinion. Trei actiuni periculoase ale Fiorentinei au purtat semnatura lui Mutu. A transformat penalty-ul si a readus egalitatea pe tabela, printr-o scarita de zile mari care a facut ca stadionul din Florenta sa explodeze”, a notat presa din Italia.

Pentru prestatia din partida de miercuri seara, fostul dinamovist a primit nota 7,5. Bobo Vieri si-a rascumparat greseala din etapa trecuta, cand l-a bruscat fara motiv pe fotbalistul nostru, si a obtinut in meciul cu Roma penalty-ul prin care “Briliantul” a adus egalitatea. La faza imediat urmatoare, italianul a pasat pentru Mutu, insa romanul nu a putut ajunge mingea care ar fi dus scorul la 3-2.

Dupa 33 de goluri inscrise in Divizia A pentru Dinamo si FC Arges, sase pentru Chelsea Londra si alte 61 de reusite in Serie A, cele mai multe in tricoul Fiorentinei, Mutu a ajuns la cota de 100 de goluri marcate pentru echipele de club. AS Roma ramane in fruntea clasamentului Seriei A cu 11 puncte, iar Fiorentina ocupa pozitia a 6-a cu 9 puncte. Fenomenul Fiorentinei se afla pe pozitia secunda in clasamentul golgheterilor din Serie A, primul loc fiind ocupat de Ibrahimovich si Trezeguet, ambii cu cate sase reusite. (explicatie foto dreapta)