Alina Dumitru a castigat fara probleme grupa A, eliminand adversare din Brazilia si Columbia, iar in semifinale a trecut de turcoaica Sumeyye Akkus. In ultimul act insa, campioana olimpica din 2008 a fost depasita de sportiva belgiana Charline Van Snick, intrand in posesia medaliei de argint, relateaza MEDIAFAX.

La categoria 52 kilograme, Monica Ungureanu a fost eliminata in turul doi al grupei A, la fel ca Andreea Catuna in grupa D.

Andreea Chitu a avut un parcurs bun in grupa B a categoriei 57 de kilograme, dar a fost eliminata ulterior in semifinale, de castigatoarea medaliei de aur, Rafaela Silva (Brazilia).

  • La masculin, Dan Fasie a fost la un pas sa urce pe prima treapta a podiumului, la categoria 66 de kilograme.

Fasie a castigat grupa B, dupa lupte cu adversari din Finlanda si Brazilia, iar in semifinale a eliminat tot un reprezentant al tarii gazda, Leandro Cunha, dupa care a cedat in fata unui compatriot al acestuia, in finala, Luiz Revite.

La randul sau, Costel Danculea a castigat grupa C a categoriei 73 de kilograme, fiind eliminat apoi in semifinale, de Nyam-Ochir Sainjargal (Mongolia) si incheind competitia cu medalia de bronz.

  • Ultimii reprezentanti ai Romaniei la Cupa Mondiala de la Sao Paolo sunt Daniel Brata (minus 100 kg) si Vladut Simionescu (plus 100 kg), ambii urmand a intra in concurs duminica.