Instanta suprema a inceput, luni, cercetarea judecatoreasca in dosarul "Valiza", intreband toti inculpatii prezenti la proces daca doresc sa dea declaratii in fata instantei de judecata.

Gigi Becali a fost de acord sa dea o declaratie si le-a spus judecatorilor ca el va spune "absolut tot adevarul adevarat", pentru a nu mai exista confuzii in acest dosar si in legatura cu acuzatiile ce i se aduc. Astfel, Becali a vorbit despre acuzatiile referitoare la tentativa de dare de mita in cazul meciului dintre U Cluj si CFR Cluj, din mai 2008, informeaza MEDIAFAX.

"Daca U Cluj castiga sau facea egal se stabilea clasamentul corect. Steaua ar fi luat campionatul, evident daca ar fi batut Buzaul. Eu am vorbit la acea vreme cu mana dreapta a lui Dobos (fostul presedinte al Universitatii Cluj), care mi-a spus: "Toata ziua ma suna Andone (fostul antrenor al CFR Cluj). Ce faci, vii?". Am spus atunci legat de premiere pentru ca U Cluj nu era motivata sa mai castige meciul, motiv pentru care ar fi existat riscul sa vanda meciul", a spus Becali in fata instantei.

Intre timp, eu am aflat ca se facuse o manevra de 800.000 de euro. A existat un martor care a fotografiat banii. Atunci, vazand asta, eu am trimis la Cluj cei 1,7 milioane de euro prin Teia Sponte, care trebuia doar sa le arate banii, ca judecatorii de acolo sa-i vada, sa fie motivati sa castige si sa nu vanda meciul. Eu l-am trimis pe Sponte la Cluj si i-am zis sa astepte instructiunile mele ulterioare", a adaugat acesta.

Intrebat de procurorul DNA de ce nu a sesizat organele de ancheta si pe cele sportive daca a avut informatii cu un posibil blat la meciul U Cluj-CFR Cluj, Becali a aratat ca informatia "a venit fulgerator" si nu a avut timp pentru alte pregatiri in afara de a trimite, in incercarea de a-i convinge pe jucatori sa-si joace corect sansa, o suma mai mare de bani decat cea despre care avea informatii ca va fi data pentru blat.

Becali a mai aratat ca nu a sesizat organele de ancheta pentru ca "nu provine dintr-o familie de turnatori" si, totodata, nici nu avea probe concrete.