Tenisul profesionist este, spun unii, cea mai frumoasa meserie din lume. Calatorii de-a lungul si de-a latul planetei, premii de milioane de dolari, hoteluri de cinci stele si masina la scara. Cu alte cuvinte, o perpetua vacanta. Aceasta este insa partea placuta a vietii de tenismen. Mii de ore de antrenamente istovitoare pe an, zile in sir petrecute prin aeroporturi, penduland intre bucuria victoriilor si amaraciunea infrangerilor, departarea de familie si instrainarea de prieteni reprezinta jumatatea goala a paharului.

Cativa ani de sacrificii si putin noroc pot insemna insa asigurarea unui venit fabulos. Tenismenii de top sunt, in majoritatea cazurilor, niste pusti milionari care trudesc pe terenul de joc, pentru a-i incanta pe spectatori si a-i multumi pe organizatori si sponsori. "Evenimentul zilei" va invita la o incursiune inedita in intimitatea lui Victor Hanescu (nr. 31 ATP), cel mai in forma tenismen roman al momentului.

"Nu-mi place sa epatez"

Nascut in Bucuresti, orasul unde locuieste si acum, intr-o garsoniera din cartierul Muncii, Victor Hanescu a inceput sa joace tenis in ziua in care s-a dus la scoala. Abia a implinit 24 de ani si este pe cale sa intre in clubul select al milionarilor in dolari. Intr-o zi proasta, cand pierde in primul tur la vreun turneu de mana a doua, castiga mai mult decat aduna parintii sai, ambii ingineri, intr-un an intreg.

Banii si statutul de vedeta nu l-au schimbat prea mult. Drept dovada, desi a incasat pana acum 935.000 de dolari din tenis, el conduce un Opel Vectra second-hand!

EVZ: