"Renault este suspendata de la urmatorul eveniment din Formula 1, care va fi Marele Premiu al Valnciei, de pe 23 august. Pilotul sau, Fernando Alonso, a plecat de la boxe fara ca una dintre roti sa fie bine asigurata, fapt ce ar fi putut duce la un accident foarte grav in timpul cursei", se arata intr-un comunicat al FIA.

De asemenea, forul international le-a reprosat celor de la Renault ca nu l-au informat pe Alonso despre problemele pe care le avea la acea roata, nici macar dupa ce acesta a revenit pe circuit, atunci cand putea fi informat cu ajutorul comunicarii prin radio, relateaza NewsIn.

Spaniolul Fernando Alonso a abandonat la Marele Premiu al Ungariei, in cel de-al 16-lea tur, din cauza faptului ca i-a cedat o roata, care s-a desprins.

Masura luata de FIA este drastica, insa s-a tinut cont de faptul ca in urma cu aproximativ o saptamana, un tanar de 18 ani, fiul campionului mondial din 1964, John Surtees, a murit dupa ce a fost lovit pe circuit de o roata care s-a desprins de la un alt monopost.