Omul de afaceri lucra inainte de 1989 la un atelier de constructii metalice din Urziceni. Facea echipa cu tatal sau si, intrucat nu castiga cat si-ar fi dorit, efectua lucrari la diversi particulari pe spatele Cooperativei Mestesugaresti din oras, insusindu-si banii.

Obiceiul sau a ajuns la urechile autoritatilor si Bucsarii au incaput pe mana Militiei Economice, care a dispus arestarea lor. Revolutia i-a scos de la inchisoare dupa cateva luni petrecute in spatele gratiilor. Dumitru Bucsaru s-a intors la Urziceni, unde a cumparat CAP-ul local si a demarat o serie de afaceri in morarit si panificatie. Abia prin 1992, Bucsaru s-a apucat de constructii, domeniul care avea sa ii aduca o avere de peste 100 de milioane de euro.

Asupra dobandirii acesteia planeaza suspiciuni, deoarece omul de afaceri a fost implicat in afaceri cu statul, banuit fiind ca a beneficiat de protectia si ajutorul presedintelui Traian Basescu, intr-o increngatura in care apare si numele lui Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea.