Un an a durat “uniunea consensuala” dintre Trustul Intact si consortiul RCS&RDS, divortul fiind iminent dupa ce firma de cablu a cerut CNA sa elibereze o licenta pentru televiziunea sportiva Digi Sport.

Liantul care a legat cele doua companii, drepturile tv asupra Ligii 1 la fotbal, este si motivul razboiului mocnit dintre cele doua structuri, care si-au pasat plata celor 34 de milioane de euro aferente noului sezon. Digi Sport, in cazul in care va obtine azi licenta CNA, va clona practic GSPTV, in dosarul depus solicitandu-se programe pentru Digi Sport 2, 3 si 4.

Difuzarea postului tv va fi facuta, in principal, pe reteaua de televiziune prin cablu RCS&RDS si prin platforma DTH a grupului, Digi TV, in conditiile in care contractul cu LPF prevede obligativitatea acoperirii a cel putin 65% din teritoriul Romaniei.

Conform paginademedia.ro, in dosarul de licentiere se precizeza ca noua televiziune va transmite meciuri din campionatele Romaniei, Spaniei si Germaniei, drepturile pentru primele doua fiind deja achizitionate.