“Am descoperit urme care arata ca am fost supus la electrosocuri. Poate pentru faptul ca am fost batut si trantit cu spatele in zapada nu mi-am dat seama ca mi-au pus electrosocuri”. Mai mult, pentru a putea fi pus in libertate, Scripcaru a marturisit ca a fost obligat sa se declare vinovat. “Am fost pus in situatia sa spun ca sunt vinovat, ca sa pot fi eliberat. Pana la urma, scopul meu a fost sa fiu eliberat. Traducatorul mi-a spus ca singura posibilitate sa fiu liber e sa ma declar vinovat. I-am spus ca eu nu sunt, dar ca voi face acest lucru daca asa pot fi liber”.

Conform Realitatea, Constantin Scripcaru a fost arestat pentru ca a refuzat sa se legitimeze si pentru ca s-a luat la harta cu politistii de frontiera de la Ruse. La Antena 3, Scripacru a recunoscut ca a gresit:: a luat-o pe un drum gresit, in conditiile unei ninsori care a blocat sute de romani in Bulgaria si care a facut din drumul din Ruse unul impracticabil. Reactia politistilor a fost insa total neasteptata. „Au dat cu picioarele in mine ca intr-un caine. Dupa ce am fost incatusat, m-au lasat cu spatele gol pe zapada si m-au batut”.

Constantin Scripcaru a fost eliberat de instanta tribunalului din Ruse, care a dictat impotriva sa o pedeapsa de sase luni cu suspendare plus trei ani de eliberare conditionata.