Potrivit secretarului de stat, care se ocupa cu organizarea evenimentului, romanii se pot angaja in Ungaria in prezent, in patru domenii, care cuprind 284 de specializari. "Speram la o largire a domeniilor la sedinta comuna", a declarat Cseke, dupa cum informeaza NewsIn.

Alte documente care vor fi semnate la sedinta din acest an vizeaza dezvoltarea si modernizarea drumurilor secundare care traverseaza frontiera romano-ungara si realizarea unei cai ferate de mare viteza pe ruta Budapesta - Bucuresti - Constanta, care va fi construita in prelungirea rutei Budapesta - Viena - Paris.
Totodata, Ungaria se va angaja printr-un document bilateral sa sustina aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Ungaria va adera la Spatiul Schengen la 1 ianuarie 2008, iar tinta Romaniei este 2011. "Ungaria dispune de o experienta pe care Romania doreste sa o preia", a spus Cseke.

Bugetul alocat de executiv pentru desfasurarea celei de-a treia sedinte de guvern comune este de un milion de lei. Prima sedinta comuna a celor doua guverne a avut loc la Bucuresti, in 2005, cand au fost semnate 15 documente bilaterale. La cea de-a doua, care a avut loc anul trecut, la Budapesta, au fost semnate zece documente bilaterale.