Reprezentantii Metrorex au declarat astazi, ca in acest moment conducerea companiei analizeaza posibilitatea majorarii, in luna decembrie, cu 6-7% a tarifelor pentru transportul cu metroul, in functie de indicii preturilor de consum. Potrivit surselor citate, majorarea va fi cuprinsa intre 0,5 lei si doi lei.

Ultima majorare a fost facuta de Metrorex, in luna decembrie 2006, cand tariful la calatoria cu metroul a fost ajustat cu 6,2 %. Pretul actual pentru o cartela cu doua calatorii este de doi lei, pentru cea cu zece calatorii- 7 lei, in timp ce abonamentul pentru pe o zi costa 3,5 lei si cel lunar- 22 lei.

Tot in luna decembrie vor fi majorate si tarifele pentru transportul feroviar de calatori, potrivit calendarului stabilit in luna octombrie 2006 printr-o ordonanta de guvern. Actul normativ prevede majorarea, trimestrial, pana la 31 decembrie 2007, cu maximum 7% peste nivelul cumulat al indicilor preturilor de consum. Astfel se urmareste ca pana la sfarsitul anului 2007 pretul unui bilet de tren sa se majoreze cu pana la 60% fata de pretul din 2006.