Salmonella este prezenta in 23,7% din fermele de pasari din tarile UE, adica o crescatorie din patru. Carnea de pasare infectata poate provoca oamenilor intoxicatii grave cu Salmonella, cifrele studiului aratand ca pana la 18% din esantioanele prelevate erau contaminate. Salmonella este a doua cauza a bolilor de origine alimentara in Europa, in 2005 numarul celor infectati fiind de 176 395. Infectiile cu Salmonella pot conduce la o gastroenterita moderata sau severa, care se poate dovedi fatala copiilor si batranilor.
Puii unguresti - cei mai afectati
Un alt studiu de anul trecut al aceleiasi autoritati a prezentat drept concluzie faptul ca Salmonella este prezenta si in crescatoriile de pasari pentru oua si, implicit, in ouale vandute consumatorilor
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Salmonella loveste fermele de pasari din UE.